NEWS8

TOUCH Presents… Live at Fylkingen, 9th March 2018 with Yann Novak & Carl Michael von Hausswolff

DÖDEN En utställning om Livet, Galärvarvsparken, Djurgården, Stockholm, June 4 – September 4, 2016. Outdoor installation by LE called “Dormitory for the Dead (detail)”.

XING Xing presents Live Arts Week V, Bologna, April 20, 2016. Solo performance & talk  by LE called “SWEDENBORG´S ORGAN”.

STIL Sveriges Radio P1, March 4, 2016. Interview by Erik Sjölin about Yellow & Black.

TELETRAFFIC New solo cassette released by Alien Passangers (USA), February 29, 2016.

VILKA ÄR ALLDELES INGEN Galleri Örhänget c/o Benhuset, Katarina kyrkogård, Stockholm, February 20, 2016. Installation by Marja-leena Sillanpää and Leif Elggren. Curated by Peter Bodén, Jonas Ellerström, Johan Melbi.

ART´S BIRTHDAY January 22, 2016, Södra Teatern, Stockholm. Solo concert / performance by LE called “Variations on a weak electric impuls”.

DAS BAANK New solo LP released by Fragment Factory (Germany) / Rekem Records (Greece). January 15,  2016. Thanks to Michael Münnich, Kostis Kilymis, Nicolas, Malevitsis.

PÅ PROMENAD… Solo exhibition at Sandvikens Konsthall, November 14 – December 6, 2015.

LIKE THE DUST UNDER A MOTHER’S KNIFE. New CD together with Kevin Drumm. Curated and produced by Brent Gutzeit, Chicago, November 2015.

KAFFE Solo exhibition by LE at Galleri Se Konst, Falun, Sweden, 5 – 26 September, 2015.

THAT LITTLE IDIOT New book by LE on Firework Edition, September 2015.

ECTOPLASMA  New book on Firework Edition together with Thomas Liljenberg, August 2015.

PETTER NORTHUG TRIBUTE Molde Jazz Festival, July 17, 2015, Molde, Norway. Concert / performance together with Frode, Dieb13, Stine Janvin Motland, Sofia Jernberg, Erwan Keravec, Raymond Strid and Mats Gustafsson. Curated by Mats Gustafsson.

TROP TÔT New CD together with Francisco Meirino and Laura Daengeli on Firework Edition Records, June 2015.

GRAVÖPPNING (The Opening Of The Grave) Zim Hall, Dalagatan 20, Stockholm, May 14 – 31, 2015. Group exhibition with Joakim Forsgren, Jan Håfström and LE. Curated by Mattias Bäcklin, Malin Zimm, Mikael Goralski.

L’HEURE DU LOUP Phase 4: Sommeil Paradoxal. Une proposition de Sleep Disorders 
www.sleepdisorders.fr/loup.html (Marion Auburtin et Benjamin L. Aman) avec Michael Barthel, Gilles Berquet, Colin Cook, Leif Elggren, Laura Gozlan, Rainier Lericolais, Mirka Lugosi, Julien Maire et David de Tscharner. Conférence le jeudi 2 avril à 16h de Thibaut de Ruyter et Rainier Lericolais. Vernissage et performances le jeudi 2 avril de 18h à 21h avec Michael Barthel, Leif Elggren et Julien Maire. Exposition du jeudi 2 avril au mercredi 13 mai 2015. Sortie du 4e numéro du magazine L’Heure du Loup le 13 mai 2015 à 18, la box_bourges, 9 rue Édouard Branly, Bourges, France http://box.ensa-bourges.fr

RECHANNELING + THREE WHITE SOLDIERS Göteborg, Saturday March 14, 2015. California-based artist and curator Chiara Giovando has invited Leif Elggren and Marja-Leena Sillanpää to do a psychoacoustic evening-session, mining the spiritual layers of contemporary economy. This evening Johan Forsman & Anders Paulin will also show the performance Three White Soldiers. Read more

RAZOR Solo concert by LE at Club Messmer, Cantina Real, Stockholm February 19, 2015. Curated by Jean-Louis Huhta.

OUUNPO XIV: THE FUGUE February 5, 2015, Stockholm. Escapology. An investigation of the Fugue state; of wanderings, travels and other (im)possible and (in)voluntary escapes from our usual identity and reality. KTH R1 Experimental Performance Space and Laboratory. Sound performance by Samon Takahashi and Leif Elggren.

IS THIS PHASE THREE OF THE IMITATION OF THE HOLY SACRAMENT? “Archive box” with 6 books, 6 CD:s and more, related to the project Experiment with Dreams. Edition of 40 boxes. Together with Thomas Liljenberg. February 19, 2015.

HOLY Waiting for my father to be reborn via a nail on my left foot. Curated by Radical Matters. Published November 24, 2014.  www.radicalmatters.com/radical.matters.cd.cdr.catalogue.asp?tp=1&c=682

WARHOL SPIRIT by Absolut, October 1, 2014, SIR Stage 37, 508 W 37th Street, NYC. An attempt to get in touch with Andy Warhol through EVP technique. Thanks to Martin Howse and Michael Esposito.

ORDBOK www.antikvariat.net/HUN42479.cgi Second edition of the book / box ORDBOK from 1981. Leif Elggren – ORDBOK (63 grundelement). Hundörat Small Press, Stockholm 2014. Fin handbunden ljusgrå låda. 29 x 20 x 3 cm. 64 sidor + 1 grafiskt blad. ORDBOK (63 grundelement) gavs ut april 1981 på Firework Edition i tio ex. Till grund för Ordbok ligger en performance (63 krypningar) som genomfördes på Fylkingen i samband med en kväll kallad VAVD/Trans/Aktion (där också CM von Hausswolff, Peter Andersson och Leif Isebring medverkade med egna performanceverk) mars 1981. “Jag kröp med hela kroppen mot golvet fram och tillbaka mellan två väggar på Fylkingen. Vid varje vända skrev jag ett ord på en skrivtavla på väggen. Ett sätt att initiera och etablera de ord (som ett alfabet eller som en uppsättning byggklossar) som jag sedan kom att arbeta med under många år. Maj 1983 kommer boken 63 KRYPNINGAR på Firework Edition i en upplaga på 126 ex. En dokumentation av krypningarna på Fylkingen. Foton och beskrivande text, samt de 63 orden. Men redan 1978 stämplar jag med vit färg de första fyra orden LIV, DÖD, KÖTT, JORD på fyra stycken svarta målningar som hänger ihop med två gulsvarta målningar. Dessa ingår i ett arrangemang av målningar och objekt kallat INSTALLATION MED LITEN VAGN och som finns i Moderna Museets ägo. 1980 gavs en variant av den här serien ut som en mapp (i fyra ex) med sex screentryck med den gulsvarta symbolen på omslaget.” Den 28 november 2014 ger Hundörat Small Press ut Ordbok på nytt. Dock med några nya och viktiga tillägg. Denna box är bunden av och i samarbete med bokbindaren Lars Eriksson. Upplagan är på hela 20 ex. Vid pennan Leif Elggren. I den ljusgrå boxen ligger 63 ord tryckta på pappersark och svävar. En torrnålsgravyr bär de 63 orden och är signerad och numrerad av konstnären. Boxarna är numrerade 1-20. Boxarna ges ut under arbetsnamnet BOXARUPPRORET. Redaktörer är Joar Tiberg och Peter Bodén.

BRAUBLFF (Materie und Laut) 3 December 18, 2014, School of Arts — Miry. Leif Elggren (se) &  Daniel Löwenbrück (de), Stine Janvin Motland (no), Valeri Scherstjanoi (ru) + Film: Ghérasim Luca & Raoul Sangla’s ‘Comment s’en sortir sans sortir
www.kraak.net/index.php/concerts/detail/2014/1823
I.s.m. KASK/School of Arts & De Player. Kindly supported by Sleepstreet B&B at Biezekapelstraat, Ghent & Hillelaan 49-d, Rotterdam

BRAUBLFF  December 19, 2014 @DE PLAYER, Rotterdam
deplayer.nl/events/braublff-3-materie-und-laut-valeri-scherstjanoi-stine-motland-leif-elggren-daniel-l%C3%B6wenbruck

SWEDISH ENERGIES 2014: EMS AT 50 The Sons of God at Issue Project Room, NY, December 4-6, 2014 issueprojectroom.org/program/swedish-energies-2014-ems-50

MOTHER AT FYLKINGEN NO.17. RAZOR Solo concert by LE. Curated by Gavin Maycroft. Fylkingen, November 29, 2014. fylkingen.se/node/1960

freq_out 1.2∞ (scandion) The Skandion Clinic, Uppsala, Sweden. Autumn 2014. Artist curator: Carl Michael von Hausswolff. Curator: Lotta Mossum. Participants: Maia Urstad, JG Thirlwell, Anna Ceeh/Framz Pomassl, The Sons of God (Kent Tankred & Leif Elggren), Mike Harding, Christine Ödlund, Tommi Grönlund & Petteri Nisunen, BJ Nilsen, Brandon LaBelle, Jacob Kirkegaard, PerMagnus Lindborg, Finnbogi Petursson and Jana Winderen.
freq-out.org/infinity/

VISION & SOUND Performance at Generosity, Staten Island, USA. Curated by Ken Montgomery, September 20, 2014. Live electronics: Marja-leena Sillanpää. Dance: Leif Elggren.

RESTAURERING AV INRE RUM Charlottenburgs gård, Solna, August 29- September 7, 2014. Curated by Joakim Forsgren and Mikael Goralski.

ELECTRIC ECLECTICS, Meaford Ontario Canada. Curated by Gordon Monahan. August 1-3, 2014 with Jean François Laporte (Montreal), Laura Ortman (NYC), Erin Sexton (Montreal),  Marja-Leena Sillanpää (Stockholm), Robert Piotrowicz (Warsaw), Lary 7 (NYC), Leif Elggren (Stockholm), and more electric-eclectics

FIFTY-FIFTY begränsningen som metod, group exhibition. 31 Maj – 20 Juli 2014. Walla Scen, Årsta, Stockholm. wallagruppen.nu/fiftyfifty2014.htm

FRIBÅSN, Umeå, Sweden July 19, 2014. Curated by Mats Gustafsson. Stine Janvind Motland – vocals, Leif Elggren – etc, Jaap Blonk- voice, Axel Dörner – trumpet, Mats Gustafsson – sax etc, Erwan Keravac – bagpipes, Frida Hyvönen – voice etc, Thurston Moore – guitar, vocal etc, Magnus Kollberg – guitar, vocal + guests….

SKAN II International Sound Art Exhibition , curated by Viestarts Gailitis at the Botanical Garden, Riga, Latvia  30/6-20/7, 2014. With CM von Hausswolff, Tommi Grönlund, Petteri Nisunen.
www.eunic-online.eu/?q=content/international-sound-art-exhibition-skan-ii

ACTS 2014 Museum of Contemporary Art, Roskilde, Denmark. Solo performance as a part of ACTS 2014, June 14 & 15. www.samtidskunst.dk/en/exhibitions/acts

AUSCULTATION live performance with Lars Siltberg, Anastasia Ax, Marja-Leena Sillanpää and Leif Elggren. Live at the Boiler, Athens, Greece, May 18, 2014. Curated by Nicolas Malevitsis www.facebook.com/events/1395699087381111/

SONS OF GOD LIVE Berghain Kantine, May 14, 2014. Curated by Manuela Benetton.

ALTER SCHWEDE Ausland, Berlin, April 25, 2014.                                                                  ausland-berlin.de/vinyl-terror-hogstrom-de-vega-leif-elggren

UNDER FREUD´S COUCH Solo exhibition at Verket, Under Bron, Stockholm, March 23 – April 27, 2014